Sponsor een kind

Jij maakt het verschil: sponsoring van een Indisch kindjes

Voor €26 elke maand, worden de onkosten gedekt om uw Indisch sponsorkind te helpen. De sponsoring kost 26 euro per maand en is fiscaal aftrekbaar. D.w.z. dat je 45% van uw storting terugtrekt bij het invullen van uw belastingformulier het jaar erna, dus 11,7 euro trek je terug en dus uiteindelijk heb je 14,3 euro betaald per maand, dus je betaalt uiteindelijk 0,47 euro per dag.

Heb je interesse om een kind te steunen? E-mail ons via an@sahaya.eu om profielen te krijgen van kinderen die nog op een sponsor wachten. Indien de keuze te moeilijk is, kunnen we in overleg met de stafleden in India een kind kiezen.

Deze sponsoring bevat:

 • Onderwijs (opleiding), school uniform, eten en indien nodig medicijnen voor uw sponsorkindje.
 • Je kan het bedrag van de maandelijkse €26, maandelijks of ook voor enkele maanden (tot max. een jaar) tegelijkertijd storten. Bij voorkeur met een domiciliering.
 • Om uw sponsoring fiscaal aftrekbaar te hebben, vragen we te storten via onze samenwerkende organisatie SAWES vzw, die samen met ons ook een aantal projecten in India steunt waaronder READ.
 • Rekeningnummer: IBAN: BE82 0689 3949 7668 (Belfius) en BIC: GKCCBEBBSAWES, Vlasakker 12, 2160 Wommelgem.
 • Bij mededeling: duidelijk te vermelden voor welk doel:
  • kindsponsoring: volgnummer kind (krijg je na toewijzing van een sponsorkind), naam kind, periode (vb te vermelden “maandelijks”, of “halfjaarlijks” of “jaarlijks”)
  • kindsponsoring cadeau: volgnummer, naam, cadeau (indien u een verjaardagscadeau of kerstcadeau wenst te geven)
 • die storting(en) uit te voeren VOOR 20 december van het jaar (vb 20 december 2018 voor het fiscale jaar van 2018, zodat het zeker op de bankrekening staat op 31 december)
 • Gelieve bij stopzetting van deze sponsering zo snel mogelijk een mail te sturen naar: an@sahaya.eu of koen@sahaya.org
 • Om foto’s te zien over de andere programma’s in de dorpen in India, zie sahaya.eu

Je kan verwachten: een brief of tekening elke 6 maanden, minstens 1 foto/jaar en je mag het kind altijd bezoeken in India. We hebben een gastenverblijf gebouwd dat ligt naast de Jawahar school (kleuter- en lager school) en het READ Community Resource Center (opleidingscentrum) waar we ook een school hebben voor gehandicapte kinderen.

Het is niet vereist, maar erg gewaardeerd om:

 • een foto van u/uw familie en/of af en toe een brief op te sturen (leuk voor het kind)
 • om bij de verjaardag of andere speciale gelegenheid van het adoptiekindje: een kaart te sturen, of een klein cadeautje te geven, of die maand extra geld te storten (wat hangt af van de interesse van het kind en in samenspraak met D. Selvam, secretaris van READ en An of Koen Van Rompay, oprichters van Sahaya International.eu, vb leesboek, tekengerief, bal, fiets,…).. Als je wat extra geld stort, stuur ons dan ook een e-mail zodat we de informatie naar India kunnen doorgeven.
 • Indien je brief al in het Engels is, kan je die rechtstreeks versturen (en schrijf de naam + volgnummer van het kind bovenaan de brief) naar:

Selvam/ READ
1926 Sakthi Vinayagar St.
Vilandai, Andimadam 621801
Tamil Nadu
India

A big “THANK YOU” from the Sahaya-supported children. from Sahaya International on Vimeo.