Scholen in India

Geef een opvoeding aan kinderen in Zuid-India.

In landelijk gebied in India is er een gebrek aan kwalitatief onderwijs. Bovendien is het dure privé-onderwijs voor kinderen uit kansarme gezinnen niet betaalbaar.

Daarom steunt Sahaya International.eu twee scholen in de staat Tamil Nadu in Zuid-India: de Mother Teresa School en de Jawahar Matriculation School.

Beide scholen worden vandaag door Read, onze partner in India, beheerd.

Ontstaansgeschiedenis van de Mother Teresa School

De Mother Teresa School werd in 1997 door Read opgericht. In de beginfase kregen een 28-tal leerlingen les in kleine, bouwvallige klassen. Al snel groeide het leerlingenaantal. Meer ruimte was dringend nodig.

Vanaf 2005 heeft Sahaya International.eu geld ingezameld en sponsors gezocht om een stuk grond te kopen en daarop een nieuwe school met alle nodige faciliteiten (zoals toiletten) te kunnen bouwen.

In december 2008 is de nieuwe school ingehuldigd door Dr. Koen Van Rompay en leden van Sahaya.eu uit België.

Dankzij nieuwe fondsen hebben we in 2015 we een tweede verdieping kunnen bouwen op de Mother Teresa School.

Mother Teresa School

Ontstaansgeschiedenis van de Jawahar Matriculation School

In 1990 werd de Jawahar Matriculation school opgericht door Mr. Selvam (stichter van Read) en een vriend. In de loop der jaren groeide het leerlingenaantal en in 2009 telde de school 65 leerlingen en 7 leerkrachten.

Maar het gebouw was in erg slechte staat. Bovendien waren de school en de grond geen eigendom van Read en had de eigenaar plannen om alles te verkopen. Een nieuwe school was dus dringend nodig.

Met fondsen die we vanaf 2007 verzamelden, heeft Sahaya International.eu in 2009 de bouw van een nieuwe school met 2 verdiepingen kunnen afronden.

Sinds de verhuis naar het nieuwe gebouw en de start van het schooljaar in 2009, is het aantal leerlingen gestegen naar 250 kinderen!

Jawahar Matriculation School

We danken alle sponsors die tot de bouw van deze twee scholen hebben bijgedragen!

Maar we zoeken nog steeds donaties voor:

  • Schoolboeken en boeken voor de schoolbibliotheek
  • Educatief materiaal
  • Opbergkasten
  • Computers en tablets
  • Onderhoud van de schoolbus
  • Lonen van de leerkrachten

Klik op de foto’s hieronder om een grotere versie te zien.