sahaya international.eu

Onze visie

Wie we zijn!

Maak een verschil

In het nieuws

Donate now
Steun
English version English

Sign Up for Email Updates

Sahaya Going Beyond

een 20-minuten kortfilm, met stem van Oscar winner Jeremy Irons, nu gratis te bekijken. Klik hierboven voor de versie met nederlandstalige ondertiteling. hieronder op de DVD cover voor de Engelstalige versie.

Sahaya Going Beyond movie

Programma's die we steunen
INDIA
READ (Rural Education and Action Development)
Prerana's Women Health Initiative
AFRICA
Sahaya Deaf, Kenya
Rehema Center (Kenya)

sponser

Geborduurde kaartencard

Sahaya on Facebook
 

twitter

Bouw van een drinkwaterput in Andimadamn een plattelandsdorp in India.

De droogte in het dorp Andimadam te Zuid-India, thuisbasis van onze partnerorganisatie READ, is meedogenloos geweest. Door te weinig moessonregens afgelopen winter, zijn kleine waterputten en bijna alle meren droog komen te staan deze zomer. Er was dus een grote nood aan drinkwater in dit plattelandsdorp. De lokale mensen, dieren, planten en de gehele landbouw hebben hieronder veel geleden. Dankzij het Sahaya International.eu team met de financiële steun van de gemeente Retie, Pidpa-HidroPLUS, Koninklijk Atheneum Ekeren en enkele andere sponsors hebben we een diepe drinkwaterput van 120 meter kunnen boren. Er is nu drinkbaar water voor de 500 studenten van de Jawahar Matriculation School en het opleidingscentrum (RCRC), het Sahaya gastenverblijf en alle dorpelingen. Dit is een grote overwinning! Deze foto’s vertellen het verhaal van de start van de boring tot het eerste water dat er gepompt wordt.

waterput waterput
Overhandiging van de cheque van 1787 euro door Pidpa-HidroPLUS. Luc Janssens (schepen Retie), Raf Van Eyken en An Van Rompay (Sahaya.eu), Eddy Huyghe en Ronny Sabo (Pidpa)  © Steven Goovaerts.

Sahaya.eu kreeg 2000 euro van het gemeentebestuur van Retie. Luc Janssens (schepen te Retie), Raf Van Eyken en An Van Rompay (Sahaya.eu), en Koen Claessens (schepen te Retie). ©Steven Goovaerts.

waterput waterput
Sahaya.eu kreeg 713 euro van het Koninklijk Atheneum Ekeren en 350 euro van andere sponsors. Raf Van Eyken en An Van Rompay (Sahaya.eu) en Paul Verlodt (leraar KA Ekeren en ondervoorzitter van Sahaya.eu). De mobiele boorinstallatie voor de boring van de drinkwaterput.
waterput waterput
Het boren van de drinkwaterput. De boorschacht met onderaan water.
waterput waterput
De definitieve aanzuigbuizen worden neergelaten in de boorschacht. Rondom de blauwe aanzuigbuizen wordt filtergrind gestort.
waterput waterput
Dompelpomp is neergelaten en de bron wordt gespoeld. Joepie er is drinkwater…de drinkwaterput werkt!
waterput
Op weg naar huis met zuiver drinkwater.

 


Goodsearch: You Search...We Give!

Search and Shop for Good!

With the help of Goodsearch and Goodshop, each time you search the internet and shop online (at more than 2,400 stores), a donation will be made to Sahaya International . And, you’ll get great deals and money-saving coupons from Goodshop at thousands of major retail stores.
Remember to select "Sahaya International" as your cause. By signing up you can even track how much you've raised for Sahaya's programs!

Steun ons

Donate now
homeHome

© Sahaya International.eu, 2016
Webmaster: koen@sahaya.org

weeskind